2016. április 8., péntek

Rogán jobbkeze menedzseli tovább a belvárosi ingatlanmutyit


Kertész Balázs, a belvárosi önkormányzat vagyonkezelőjének igazgatósági elnöke, Rogán Antal legfontosabb strómanja. Bár a Miniszterelnöki Kabinetet irányító egykori polgármester másfél éve nincsen a kerület közelében sem, az ingatlanok értéken aluli értékesítése Kertész Balázs menedzselése mellett tovább zajlik.

Kertész egykoron Óbudán volt fideszes önkormányzati képviselő, de Tarlós István akkori polgármester mellett nem igazán rúgott labdába, ezért Puskás András mostani Eximbanki vezérhelyetessel inkább bevetették a belvárosi Fideszt. Puskást ki kellett menekíteni a kerületből 2014. nyarán, de a szürke eminenciás Kertész azóta is zavartalanul menedzseli a lopást.

Az ingatlan adás-vétel úgy zajlik, hogy Kertész kiajánl egy befektetőnek egy helyiséget, amit először bérbeadnak a leendő vevőnek, de persze csak papíron. A vállalkozó addig nem kerül birtokon belülre, amíg az adás-vétel le nem zajlik, mivel egy ilyen ügylet lezavarása után már nem tudná, hogyan behajtani a zsebbe jutó vételár részt. Ha van egy százmilliós ingatlan, akkor jóesetben felértékelik 50-re, ebből lejön 15 vételár kedvezmény és Kertésznek is fizetni kell 20 milliót, így a vevő 55 millióért jutott egy százmilliós helyiséghez, de Rogánék is kerestek 20 milliót adómentesen.

Legközelebb arról, hogyan kényszeríti kenőpénz fizetésre a belvárosi vendéglátósokat Rogán Antal és Kertész Balázs és melyik az a kisebbségi önkormányzati elnök, aki a megfelelő időközönkért körbe jár a pénzért. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése